Abonneren  Inloggen

Behangcollectie ‘Dutch Dessins’

8 november 2021

Vijftig stijlvolle dessins die een zitkamer, kinderkamer, hal of trappenhuis in een handomdraai een compleet nieuwe look geven. Dat is waar de exclusieve behangcollectie ‘Dutch Dessins’ voor staat. Deze bijzondere collectie komt voort uit de ‘Wallcovering Design Contest’, een initiatief van Canon en Stylink om te laten zien dat maatwerk in behang voor iedereen haalbaar is.

200 inzendingen

De design contest kreeg ruim 200 inzendingen, waarvan er vijftig geselecteerd en gebundeld zijn in een stalenboek. Winkeliers, interieurontwerpers en stylisten kunnen hun klanten hiermee inspireren en helpen bij de keuze voor een passend en exclusief dessin. Zeven geselecteerde printbedrijven, die beschikken over Canon printtechnologie, nemen de productie van de nieuwe behangcollectie voor hun rekening.

De collectie Dutch Dessins bevat maar liefst 18 verschillende behangmaterialen, waaronder Non-woven behang in diverse structuuroppervlakken, PVC-vrij of FSC gecertificeerd behang en zelfklevend behang.

“Écht origineel behang”

“Met Dutch Dessins maken we écht origineel behang bereikbaar voor elke interieurprofessional die klanten maatwerk én exclusiviteit wil bieden: met vijftig unieke ontwerpen waarmee evenzoveel bijzondere muren te creëren zijn.”, vertelt Job Frans, European Product Sales Director, Large Format Graphics van Canon. “Tegelijkertijd slaan we een brug tussen creatieve professionals en printbedrijven. Samen kunnen zij klanten verrassen en inspireren met behang dat speciaal voor hen op maat geprint wordt.”

“Prints, graphics, illustraties en patronen worden steeds invloedrijker in Nederlands design en interieur”, zegt Anna Borsboom, trendwatcher, oprichter en hoofdredacteur van Stylink. “Dutch Dessins kun je gebruiken om het perfecte behang voor je interieurproject te vinden. Tegelijkertijd kun je met dit prachtige boek óók je klanten inspireren en ontdekken waar hun voorkeuren liggen.”

Nadine van Eeuwijk, Canon - Anna Borsboom, Stylink - Rogier Suijkerbuijk, Canon , tijdens de onthulling van de collectie.